Ministarstvo vanjskih poslova BiH
Skip Navigation Links
Vanjska politikaExpand Vanjska politika
AktuelnostiExpand Aktuelnosti
MinistarstvoExpand Ministarstvo
AmbasadeExpand Ambasade
Konzularne informacijeExpand Konzularne informacije
EkonomijaExpand Ekonomija
Međunarodna saradnjaExpand Međunarodna saradnja
A-A+
Iz DKP i misija
31.8.2009 0:00
Generalni konzul Bosne i Hercegovine u Stuttgartu Hariz Halilović primio u posjetu delegaciju BH Inicijative Stuttgart

Generalni konzul Bosne i Hercegovine u Stuttgartu Hariz Halilović je 31. augusta 2009. godine primio u posjetu delegaciju BH Inicijative Stuttgart koju je predvodila predsjednica i članica Međunarodnog vijeća grada Stuttgarta Zijada Kulić-Imamović.

Predsjednica Kulić-Imamović je generalnog konzula Halilovića informirala o aktivnostima BH Inicijative Stuttgart čiji je osnovni cilj rad na poboljšanju imidža Bosne i Hercegovine u Njemačkoj i promocija njenih kulturnih vrijednosti. S istim ciljem, na Slobodnom radiju Stuttgart (Freis Radio für Stuttgart) nedavno je počelo emitiranje prve emisije na bosanskom jeziku u Baden-Württembergu pod nazivom „Glas Bosne i Hercegovine u Stuttgartu“. Emisija se može slušati svakog prvog i petog utorka u terminu od 22 do 24 sata na frekvenciji 99,2 MHz, te putem interneta na adresi www.frs.kumbi.org.

Generalni konzul Halilović se zahvalio aktivistima BH Inicijative Stuttgart na svemu što rade za Bosnu i Hercegovinu i obećao podršku Generalnog konzulata BiH u Stuttgartu u njihovim narednim projektima.

15.8.2012
23.9.2011
Ministarstvo vanjskih poslova ne obavlja radnje registracije kancelarije i/ili predstavništva inostranih medijskih kuća. Zavisno od sjedišta predstavništva registrovanje pravnog lica obavljaju nadležni lokalni organi.
23.9.2011
Ured za odnose sa javnošću Ministarstva vanjskih poslova Bosne i Hercegovine je opredijeljen blagovremenom obezbjeđivanju kompletne informacije o svim aktivnostima koje se sprovode u sjedištu i u diplomatsko-konzularnim predstavništvima Bosne i Hercegovine.