Ministarstvo vanjskih poslova BiH
Skip Navigation Links
Vanjska politikaExpand Vanjska politika
AktuelnostiExpand Aktuelnosti
MinistarstvoExpand Ministarstvo
AmbasadeExpand Ambasade
Konzularne informacijeExpand Konzularne informacije
EkonomijaExpand Ekonomija
Međunarodna saradnjaExpand Međunarodna saradnja
A-A+
Iz DKP i misija
15.3.2011 14:00
Ambasada Bosne i Hercegovine u Parizu organizirala Malu školu fotografije

Ambasada Bosne i Hercegovine u Parizu, u saradnji sa velikim majstorom umjetničke fotografije Milomirom Kovačevićem Strašnim, organizirala je dvomjesečnu Malu školu fotografije za djecu iz Bosne i Hercegovine koja žive na području Republike Francuske. Susreti učesnika ateljea bili su organizirani u prostorijama Ambasade i u "Galerie - photo SELF COLOR", jednom od najboljih fotografskih laboratorija u Parizu.

 

Mala škola fotografije bila je prilika mladima koji se interesiraju za klasičnu/digitalnu fotografiju da se upoznaju sa osnovnim tehničkim elementima fotografskog zanata, principima funkcioniranja analognog aparata i digitalnom fotografijom, uz nezaobilaznu praksu. Organizirana sa idejom da se proširi svijest o fotografiji kao jednom od najinteresantnijih medija današnjice, radionica je ujedno bila i prilika za druženje malih Bosanaca i Hercegovaca.

15.8.2012
23.9.2011
Ministarstvo vanjskih poslova ne obavlja radnje registracije kancelarije i/ili predstavništva inostranih medijskih kuća. Zavisno od sjedišta predstavništva registrovanje pravnog lica obavljaju nadležni lokalni organi.
23.9.2011
Ured za odnose sa javnošću Ministarstva vanjskih poslova Bosne i Hercegovine je opredijeljen blagovremenom obezbjeđivanju kompletne informacije o svim aktivnostima koje se sprovode u sjedištu i u diplomatsko-konzularnim predstavništvima Bosne i Hercegovine.