Ministarstvo vanjskih poslova BiH
Skip Navigation Links
Vanjska politikaExpand Vanjska politika
AktuelnostiExpand Aktuelnosti
MinistarstvoExpand Ministarstvo
AmbasadeExpand Ambasade
Konzularne informacijeExpand Konzularne informacije
EkonomijaExpand Ekonomija
Međunarodna saradnjaExpand Međunarodna saradnja
Javne nabavke
A-A+
Iz DKP i misija
28.9.2012 13:40
Ambasador Bosne i Hercegovine u Republici Italiji Nerkez Arifhodžić sastao se sa predsjednikom Zastupničkog doma Parlamenta Italije Gianfrancom Finijem

Ambasador Bosne i Hercegovine u Republici Italiji Nerkez Arifhodžić sastao se 28. septembra 2012. godine, u palati Montecitorio u Rimu, sa predsjednikom Zastupničkog doma Parlamenta Italije Gianfrancom Finijem.

Ambasador Arifhodžić je upoznao sagovornika sa vanjskopolitičkim prioritetima Bosne i Hercegovine, posebno o aktivnostima koje se poduzimaju u cilju ispunjavanja uvjeta za nastavak napredovanja zemlje na putu evroatlantskih integracija, i založio se za aktivan i blagonaklon odnos Italije prema BiH.

Predsjednik Zastupničkog doma Fini je naglasio da je Italija prijatelj Bosne i Hercegovine, te da se politika ove zemlje prema BiH neće mijenjati. U skladu s navedenim Italija će i dalje podržavati BiH na njenom evroatlantskom putu.

Tokom razgovora izraženo je zadovoljstvo zbog očiglednog pozitivnog pomaka u ugovornom reguliranju odnosa BiH i Italije, kao i zbog ubrzane dinamike kontakata na visokom nivou, s čim u vezi je nedavna posjeta predsjednika Zastupničkog doma Finija Bosni i Hercegovini ocijenjena kao uspješna.

15.8.2012
23.9.2011
Ministarstvo vanjskih poslova ne obavlja radnje registracije kancelarije i/ili predstavništva inostranih medijskih kuća. Zavisno od sjedišta predstavništva registrovanje pravnog lica obavljaju nadležni lokalni organi.
23.9.2011
Ured za odnose sa javnošću Ministarstva vanjskih poslova Bosne i Hercegovine je opredijeljen blagovremenom obezbjeđivanju kompletne informacije o svim aktivnostima koje se sprovode u sjedištu i u diplomatsko-konzularnim predstavništvima Bosne i Hercegovine.