Ministarstvo vanjskih poslova BiH
Skip Navigation Links
Vanjska politikaExpand Vanjska politika
AktuelnostiExpand Aktuelnosti
MinistarstvoExpand Ministarstvo
AmbasadeExpand Ambasade
Konzularne informacijeExpand Konzularne informacije
EkonomijaExpand Ekonomija
Međunarodna saradnjaExpand Međunarodna saradnja
Javne nabavkeExpand Javne nabavke
A-A+
Iz DKP i misija
28.9.2012 13:40
Ambasador Bosne i Hercegovine u Republici Italiji Nerkez Arifhodžić sastao se sa predsjednikom Zastupničkog doma Parlamenta Italije Gianfrancom Finijem

Ambasador Bosne i Hercegovine u Republici Italiji Nerkez Arifhodžić sastao se 28. septembra 2012. godine, u palati Montecitorio u Rimu, sa predsjednikom Zastupničkog doma Parlamenta Italije Gianfrancom Finijem.

Ambasador Arifhodžić je upoznao sagovornika sa vanjskopolitičkim prioritetima Bosne i Hercegovine, posebno o aktivnostima koje se poduzimaju u cilju ispunjavanja uvjeta za nastavak napredovanja zemlje na putu evroatlantskih integracija, i založio se za aktivan i blagonaklon odnos Italije prema BiH.

Predsjednik Zastupničkog doma Fini je naglasio da je Italija prijatelj Bosne i Hercegovine, te da se politika ove zemlje prema BiH neće mijenjati. U skladu s navedenim Italija će i dalje podržavati BiH na njenom evroatlantskom putu.

Tokom razgovora izraženo je zadovoljstvo zbog očiglednog pozitivnog pomaka u ugovornom reguliranju odnosa BiH i Italije, kao i zbog ubrzane dinamike kontakata na visokom nivou, s čim u vezi je nedavna posjeta predsjednika Zastupničkog doma Finija Bosni i Hercegovini ocijenjena kao uspješna.

15.8.2012
23.9.2011
Ministarstvo vanjskih poslova ne obavlja radnje registracije kancelarije i/ili predstavništva inostranih medijskih kuća. Zavisno od sjedišta predstavništva registrovanje pravnog lica obavljaju nadležni lokalni organi.
23.9.2011
Ured za odnose sa javnošću Ministarstva vanjskih poslova Bosne i Hercegovine je opredijeljen blagovremenom obezbjeđivanju kompletne informacije o svim aktivnostima koje se sprovode u sjedištu i u diplomatsko-konzularnim predstavništvima Bosne i Hercegovine.