Ministarstvo vanjskih poslova BiH
Skip Navigation Links
Vanjska politikaExpand Vanjska politika
AktuelnostiExpand Aktuelnosti
MinistarstvoExpand Ministarstvo
AmbasadeExpand Ambasade
Konzularne informacijeExpand Konzularne informacije
EkonomijaExpand Ekonomija
Međunarodna saradnjaExpand Međunarodna saradnja
Javne nabavkeExpand Javne nabavke
A-A+
Iz DKP i misija
23.1.2013 16:11
Ambasadorica Bosne i Hercegovine u Sjedinjenim Američkim Državama Jadranka Negodić sastala se sa republikanskim kongresmenom i članom Kluba prijatelja BiH pri Kongresu SAD Michaelom Turnerom

Ambasadorica Bosne i Hercegovine u Sjedinjenim Američkim Državama Jadranka Negodić sastala se 23. januara 2013. godine na Capitol Hillu sa republikanskim kongresmenom i članom Kluba prijatelja BiH pri Kongresu SAD Michaelom Turnerom.

Ambasadorica Negodić je informirala kongresmena Turnera o trenutnim političkim prilikama i kretanjima u Bosni i Hercegovini, kao i o tome u kojoj fazi se nalaze reformski procesi na putu BiH ka punopravnom članstvu u Evropskoj uniji i NATO-u.   

Ambasadorica Negodić je izrazila najiskreniju zahvalnost za nedvojbenu podršku koju Sjedinjene Američke Države dugi niz godina pružaju Bosni i Hercegovini i njenim građanima na putu izgradnje politički i ekonomski stabilne i prosperitetne države sposobne da provede sve neophodne reforme i odgovori izazovima evroatlantskih integracija.

Također, ambasadorica Negodić je izrazila zahvalnost i za sve ono što je kongresmen Turner lično učinio na unapređenju odnosa između BiH i Sjedinjenih Američkih Država, kao i za njegov lični angažman, interes i inicijativu da BiH ostane u fokusu američkog interesa i vanjske politike.  

Kongresmen Turner je istakao da će i dalje veoma predano raditi na jačanju odnosa i saradnje između dvije države, kao i aktivno zagovarati snažniji angažman Sjedinjenih Američkih Država u BiH i na Balkanu, te kazao da ima namjeru da u proljeće ove godine ponovno zvanično posjeti Bosnu i Hercegovinu.

15.8.2012
23.9.2011
Ministarstvo vanjskih poslova ne obavlja radnje registracije kancelarije i/ili predstavništva inostranih medijskih kuća. Zavisno od sjedišta predstavništva registrovanje pravnog lica obavljaju nadležni lokalni organi.
23.9.2011
Ured za odnose sa javnošću Ministarstva vanjskih poslova Bosne i Hercegovine je opredijeljen blagovremenom obezbjeđivanju kompletne informacije o svim aktivnostima koje se sprovode u sjedištu i u diplomatsko-konzularnim predstavništvima Bosne i Hercegovine.