Ministarstvo vanjskih poslova BiH
Skip Navigation Links
Vanjska politikaExpand Vanjska politika
AktuelnostiExpand Aktuelnosti
MinistarstvoExpand Ministarstvo
AmbasadeExpand Ambasade
Konzularne informacijeExpand Konzularne informacije
EkonomijaExpand Ekonomija
Međunarodna saradnjaExpand Međunarodna saradnja
Javne nabavke
A-A+
Iz DKP i misija
23.1.2013 16:11
Ambasadorica Bosne i Hercegovine u Sjedinjenim Američkim Državama Jadranka Negodić sastala se sa republikanskim kongresmenom i članom Kluba prijatelja BiH pri Kongresu SAD Michaelom Turnerom

Ambasadorica Bosne i Hercegovine u Sjedinjenim Američkim Državama Jadranka Negodić sastala se 23. januara 2013. godine na Capitol Hillu sa republikanskim kongresmenom i članom Kluba prijatelja BiH pri Kongresu SAD Michaelom Turnerom.

Ambasadorica Negodić je informirala kongresmena Turnera o trenutnim političkim prilikama i kretanjima u Bosni i Hercegovini, kao i o tome u kojoj fazi se nalaze reformski procesi na putu BiH ka punopravnom članstvu u Evropskoj uniji i NATO-u.   

Ambasadorica Negodić je izrazila najiskreniju zahvalnost za nedvojbenu podršku koju Sjedinjene Američke Države dugi niz godina pružaju Bosni i Hercegovini i njenim građanima na putu izgradnje politički i ekonomski stabilne i prosperitetne države sposobne da provede sve neophodne reforme i odgovori izazovima evroatlantskih integracija.

Također, ambasadorica Negodić je izrazila zahvalnost i za sve ono što je kongresmen Turner lično učinio na unapređenju odnosa između BiH i Sjedinjenih Američkih Država, kao i za njegov lični angažman, interes i inicijativu da BiH ostane u fokusu američkog interesa i vanjske politike.  

Kongresmen Turner je istakao da će i dalje veoma predano raditi na jačanju odnosa i saradnje između dvije države, kao i aktivno zagovarati snažniji angažman Sjedinjenih Američkih Država u BiH i na Balkanu, te kazao da ima namjeru da u proljeće ove godine ponovno zvanično posjeti Bosnu i Hercegovinu.

15.8.2012
23.9.2011
Ministarstvo vanjskih poslova ne obavlja radnje registracije kancelarije i/ili predstavništva inostranih medijskih kuća. Zavisno od sjedišta predstavništva registrovanje pravnog lica obavljaju nadležni lokalni organi.
23.9.2011
Ured za odnose sa javnošću Ministarstva vanjskih poslova Bosne i Hercegovine je opredijeljen blagovremenom obezbjeđivanju kompletne informacije o svim aktivnostima koje se sprovode u sjedištu i u diplomatsko-konzularnim predstavništvima Bosne i Hercegovine.